Thank you for these amazing days at MamboViewPoint! We were immediately stunned by the beauty of MamboViewPoint. The view, the weather, the food, the hospitality, the Hiking, all spectacular!! What an amazing delight to find you at the top of the mountain. We were very happy to stay in one of the most beautiful places of Tanzania.
         
    MamboViewPoint
EcoLodge                         gbflag nl_flag Tz_flag Germanfr_flag
MamboViewpoint is eigendom van sociaal entrepeneurs Marion Neidt en Herman Erdtsieck.
 
Over ons
 
We werden ouder, maar wilden nog steeds iets doen. Indien mogelijk, de wereld een beetje beter verlaten dan we haar aantroffen. We reisden door vele continenten, hadden gewerkt met een aantal ontwikkelingsorganisaties en zagen veel ontwikkelingsprojecten. We waren niet gelukkig met al het geld dat ging naar dure overhead en kantoren, 4x4 auto's met vaak een zeer slecht of zelfs contra productief resultaat.

Wat te doen? Je kunt
onbekommerd verder leven in de westerse luxe, maar we zijn niet dat soort mensen. Bovendien hebben we geen kinderen en hebben niet veel waardevolle dingen die voor veel mensen hun leven lijken  te verrijken, maar die voor ons alleen een blokkade van onze vrijheid vormden.

En zo gebeurde het dat we ons
teruggevonden op een fact-finding mission via Kenia en Tanzania, op zoek naar een goede plek om een lodge te bouwen of over te nemen . Het moest een stabiele en veilige groene basis worden van waaruit we projecten kunnen  doen in het gebied er omheen om de kwaliteit van het leven te verbeteren of om conferenties te organiseren voor mensen en hulpverleners uit conflictgebieden.

 

Onze basis is in de buurt van het dorp Mambo. Mambo als een woord heeft een zeer positieve associatie in het Kiswahili. (Mambo Poa! Betekent "zeer goed!") Op een dag viel een enorme rots naar beneden van de berg en de mensen waren verbaasd over dat dit gebeurde op deze prachtige plek en sindsdien is het dorp genaamd Mambo. Daarom noemden we onze lodge MamboViewPoint, Mambo voor het dorp en iets goeds en Viewpoint om het prachtige uitzicht over de Afrikaanse vlaktes en bergen, maar ook vanwege onze visie op ontwikkeling.

Voor duurzame ontwikkeling vinden wij dat het belangrijk is niet om niets hulp te geven want dat maakt mensen afhankelijk, maar om mensen te stimuleren om zelf iets te doen. Als ze erin slagen om  zichzelf uit de armoede te trekken is het veel beter. Om dit te bereiken hebben ze vaak slechts een duwtje, een advies of gereedschap of een lening nodig.

We droomden van een groene lodge in Afrika en het initeren van een aantal ontwikkelingsprojecten in de buurt. We zijn nu eigenaar van een top van een berg met een prachtig uitzicht en mooie gebouwen en tuinen. We werden een ontmoetingsplaats voor verschillende culturen, waaronder veel interessante en leuke mensen van over de hele wereld, waren in staat om veel projecten te initiëren en zijn doende een substantiële en duurzame regionale ontwikkeling te creëren. Beide, de lokale bevolking en onze gasten zijn enthousiast en komen met veel ideeën en ondersteuning om het beste er van te maken.
  
 
MamboViewPoint sighnboard
MamboViewPoint staff

Karibu sana (hartelijk welkom) bij MamboViewPoint om uw eigen zoete dromen uit te laten uitkomen net als de onze! Of zoals een van onze gasten zei:  

  

"Sommigen noemen deze plaats het einde van de wereld, maar jullie maken een nieuw begin voor een heleboel mensen!"

 

              Lees het hele verhaal in een PDF document (alleen in het English)